46.lv
Svētdiena, 2024. g. 19. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Lita, Sibilla, Teika/ Денис, Михаил
lat.46.lv/ru/ » RĒZEKNES ZIŅAS

"Radio Rēzekne" no domes par pašreklāmu saņem 30 000 eiro gadā (video)

Фото: Video fragments
LTV raidījumam “de facto” kļuvis zināms, ka pēdējos mēnešos vairāki politiķi ir slēpti pārņēmuši kontroli par medijiem. Kontroli par mediju nesen ieguva arī Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs, vēsta LSM.LV.
“Radio Rēzekne” strādā kopš šī gada sākuma un pieder ar partiju “Saskaņa” saistītai biedrībai. Viss norāda uz to, ka radiostaciju kontrolē pašvaldība.
 
Par nodomu veidot savu radiostaciju Rēzeknes domes pārstāvji ziņoja jau pirms gada, ap to pašu laiku pašvaldība par 67 000 eiro iepirka aparatūru radio studijai. 
 
“Radio Rēzekne” atrodas vienās telpās ar pašvaldības laikrakstu  “Rēzeknes vēstnesis”, radio strādā viens no avīzes darbiniekiem.
 
Raidījumam “de facto” ir zināms, ka 30 000 eiro gadā, tas ir divi ar pusi tūkstoši eiro mēnesī, no Rēzeknes domes budžeta aiziet “Radio Rēzekne” vajadzībām. Tomēr pilsētas mērs savu saistību ar radiostaciju noliedz.
 
Pusslēpta ietekme medijos ir, iespējams, pat bīstamākā, nekā pašvaldības laikrakstu publicēšana. Avīzes ir oficiāli saistītas ar pašvaldības varu un lasītājs, kaut formāli, ir brīdināts par to, ka satur ir neobjektīvs. 
 
lat.46.lv  

Комментарии (0-1/1)
Linda 28.09.2015 08:51
kruto. labāk būtu skolēniem vai pensionāriem ziedojuši.
Pievienot komentāru
Vārds:
Komentārs:
Foto:
Links uz video (Youtube,Vimeo):
  Apliecinu, ka esmu iepazinies un pieņemu komentāru izvietošanas noteikumi


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"